Geen vergunning voor mega windmolen op terrein AGC.

Onze fractie is blij dat het provinciebestuur de beslissing genomen heeft om de vergunning voor deze mega windmolen te weigeren. Daar deze molen heel dicht bij de huizen kwam te staan zou hij teveel hinder met zich meegebracht hebben voor de omwonenden. Onze fractie nam contact op met onze collega's in Mol en kaartte dit aan bij de provinciaal gedeputeerden (die de vergunning moesten goed- of afkeuren). Ook namen we contact op met Vlaams minister van omgeving en energie Zuhal Demir omdat er een verstrenging in afstandsregels op komst is over hoe ver windmolens verplicht van huizen moeten staan. 

Door de buurt werden er meer dan 300 bezwaarschriften ingediend bij de gemeente Mol, alsook een zeer uitvoerig juridisch bezwaarschrift. Onze fractie ondersteunde de buurt in hun protest en bracht dit op de gemeenteraad. Waardoor ook het gemeentebestuur van Balen een bezwaarschrift indiende bij gemeente Mol. Het gemeentebestuur van Mol verleende uiteindelijk een negatief advies aan de provincie. En de provincie is hier nu dus in gevolgd.

Het feit dat er al jaren 3 windmolens in de buurt staan, die zonder enig protest vanuit de buurt geplaatst geweest zijn, toont aan dat men niet tegen windenergie is, maar dat in dit geval de hoogte en inplanting absoluut niet aanvaardbaar waren. Bovendien ondervinden velen onder hen al hinder van de bestaande molens, hoewel de hinder bij aanvang van een project steeds geminimaliseerd wordt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is