Regenwateroverlast in de Kromme pad nadat er pas riolering aangelegd is.

Tijdens de regenval van de afgelopen maanden bleken er op verschillende plaatsen in de Kromme pad grote waterplassen te blijven staan op de weg, opritten en bermen bij inwoners. Wat opvallend is omdat er pas recent een einde gekomen is aan de maandenlange wegenwerken waarbij eindelijk ook riolering werd gelegd. Gemeenteraadslid Tom Vranckx vroeg aan de bevoegde schepen wat hier de oorzaak van was en hoe het kon dat het regenwater niet afgevoerd werd via gescheiden riolering of op een andere manier.

Het antwoord van de schepen was duidelijk: Er is geen gescheiden riolering voor regenwater of een goot voorzien omdat men het water ter plaatse wil laten infiltreren. De bewoners dienen in de berm naast de weg een verlaagde berm (wadi) te voorzien, onbeplant en onverhard om het regenwater in op te vangen. Dit regenwater dient in deze berm en op het eigen terrein van de bewoners in de grond te dringen.

Het zoveel mogelijk ter plaatste infiltreren van regenwater kunnen we als fractie volgen maar dat dit op privé terrein van de bewoners moet kan niet volgens ons. Het gemeentebestuur had beter voor een snelle afvoer naar een bepaalde locatie in de straat gekozen waar men een grotere wadi of stuk gracht voorziet welke los ligt van een woning waar het water kan infiltreren. Zoals bijvoorbeeld in de Langvennen, de verkaveling in de Savelberg, de verkaveling aan de Breden Els (Blauwvoet) enz. Nu dwingt men de inwoners die op de plaatsen wonen waar het water zich verzameld om hun berm en de weg steeds onder water te laten staan tot het water is weggetrokken. Niet de juiste oplossing volgens ons.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is