Extra kost voor gebruikers strijkdienst 't IJzertje

Het strijkatelier is al enkele jaren een verlieslatende post. Nadat de jaarcijfers bekend werden gemaakt begin dit jaar, werd zelfs duidelijk dat het verlies van deze dienst ten opzichte van 2021 verdubbeld was.

N-VA Balen-Olmen riep bij monde van gemeenteraadslid Kelly Van Baelen het gemeentebestuur in de gemeenteraad dan ook op om kostendekkend te werken. Om dit verlies te beperken stelt het gemeentebestuur nu voor om per kwartaal per klant een administratieve kost van 15 euro aan te rekenen. We vinden het positief dat er getracht wordt om kostendekkend te werken. Echter hadden we liever gezien dat de bijkomende kost in verhouding staat met de hoeveelheid strijk die wordt binnengebracht. Door elke klant 15 euro per kwartaal aan te rekenen, ongeacht of hij/zij bijvoorbeeld 1x per maand of 10x per maand beroep doet op de dienst, zal deze kost veel zwaarder wegen voor (alleeenstaande)personen of gezinnen die slechts af en toe strijk binnenbrengen. Dit vinden wij niet correct.

Raadslid Kelly Van Baelen kaartte dit dan ook aan op de afgelopen gemeenteraad. De reactie van het gemeentebestuur was dat ze dit besefte maar het de goedkoopste oplossing was om het gat dicht te rijden. Onze fractie ziet liever structurele maatregelen dan een platte extra kost.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is