Beweegbanken om alle leeftijden uit te nodigen tot bewegen

In onze huidige maatschappij zijn velen onder ons vastgeroest en is bewegen steeds minder een onderdeel van het dagelijkse leven. Ook senioren die nog willen bewegen hebben dikwijls minder mogelijkheden. Een omgeving die meer uitnodigt tot beweging maakt mensen actiever. Dat is wetenschappelijk aangetoond. Meer mensen aan het bewegen krijgen door de drempel tot fysieke activiteit te verlagen is het doel.

Om dit doel te bereiken is de plaatsing van beweegbanken een interessante mogelijkheid. De beweegbank heeft verschillende afzonderlijke oefenstations, die je corona roof tegelijkertijd met verschillende personen kunt gebruiken. Duwen, trekken, rompstabiliteit, éénbenige en tweebenige oefeningen zijn de vijf groepen lichaamsbewegingen die je kan trainen. Op een haalbare, uitdagende en doeltreffende manier werk je zo - alleen of in groep - aan een sterker en beter uitgebalanceerd lichaam. Iedereen die meer wil of moet bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht je leeftijd of niveau. De banken zijn voorzien van duidelijke aanwijzingen hoe de oefeningen uitgevoerd kunnen worden.Jong en oud kan hiervan gebruik maken. Elk op zijn eigen ritme en sterkte.

Als zitbank naast een speelpleintje, als specifiek beweeginstrument aan een woonzorgcentrum of als rust en beweegstation naast een wandelroute. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bovendien kan er ingeschreven worden op een groepsaankoop via de Sportspurt Vlaanderen. 

Raadslid Tom Vranckx vraagt op de gemeenteraad wat de visie van het gemeentebestuur hieromtrent is en of ze hier in willen intekenen ?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is