CD&V en s.pa Balen toveren konijn uit hun Keiheuvelhoed

Op 23 mei 2013

Op 14 en 15 maart berichtten de media over de klacht die oppositiepartij N-VA indiende bij de provinciegouverneur over de verdeling van de politieke mandaten in de Raad van Bestuur van Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel.

CD&V en s.pa gaven reeds toe dat volgens hun zelfgeschreven statuten de N-VA de correcte berekening maakte. Ze vervolgden dat ze die berekening echter niet willen aanhouden omdat ze leidt tot een verdeling van 50/50 over meerderheid en oppositie.  Misschien ongezien, maar zeker niet per definitie onwerkbaar.

Ondertussen werd gemeld dat de eerste vergadering met de nieuwe Raad van Bestuur was uitgesteld. Er zou ‘binnenkort’ een nieuwe datum worden doorgegeven. Ons gemeentebestuur heeft blijkbaar woordkunstenaars  in hun rangen.
Na de term “evenredig“, afkomstig uit hun eigen statuten, goochelt men nu met de draagwijdte van het begrip “binnenkort“.

Volgens de N-VA is de redelijke termijn al ruimschoots overschreden. Daarom interpelleerden ze hierover nogmaals  in de gemeenteraad van 29 april. En toen kwam het witte konijn uit de hoed: CD&V en s.pa zullen overgaan tot herschrijven van de statuten alvorens een nieuwe Raad van Bestuur samen te stellen.  

Men zocht en vond een wit konijn, daarbij niet vies van loze beloftes en truukjes van de foor om tijd te kopen.

Zo lost ons gemeentebestuur dat op in de oude politieke cultuur.  De kracht van verandering laat zich echter niet tegenhouden door  dergelijke hocuspocus.

 

Bekijk gerust de media-reportages via onderstaande snelkoppelingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is