Leefmilieu

Leefmilieu

Onze gemeente, Balen, is gekend als een landelijke "groene" gemeente. 

 

We hebben het geluk om toch nog wel wat vrije natuur te kunnen vinden in onze gemeente. Denk maar aan de talrijke dennen- en andere bossen, de stuifduinen van de Keiheuvel, velden, weiden, beken en dergelijke meer.

In combinatie met uitgestrekte landbouwgebieden is het een aangenaam milieu om in te wonen, leven, ontspannen en te werken.

 

Maar ook werk en inkomen is belangrijk. Aandacht voor enige industriële ontwikkeling dient er ook te zijn. Onze lokale ondernemers moeten immers kunnen blijven bestaan en liefst nog groeien om onze inwoners van werk en welvaart te kunnen voorzien.

Uiteraard, onze N-VA-afdeling kijkt aandachtig toe op de harmonische samenleving tussen wonen, leven, sport, ontspanning en werk. Allen hebben hun taken, maar ook verantwoordelijkheden. 

Een gezonde samenwerking, met aandacht voor zowel ondernemen als leefmilieu is uiterst belangrijk.

Als Balense N-VA wensen we deze harmonische samenwerking te verbeteren voor ons aller welzijn.

 

Verdere ontwikkeling van natuurgebied(en) en algemene toegankelijkheid voor het publiek. Indien het kan in samenwerking met sport, ontspanning en zuiver natuurbehoud.

Ontwikkeling van wandel- en fietspaden.

Uitbouw van lokaal toerisme.

....

 

 

Nieuws over dit onderwerp

Leidingstraat Antwerpen-Ruhr ook door Balen-Olmen

De Vlaamse regering keurde op 18 december 2020 de startnota goed voor de opmaak van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan of kortweg GRUP ivm de leidingstraat Antwerpen-Ruhr (Geleen). Plan en …