Van lokaal bestuur naar Vlaams Parlement: Balense N-VA Geert Mangelschots trekt naar Brussel

Op 5 maart 2019

Als voormalig voorzitter, huidig fractievoorzitter, lokale lijsttrekker en gemeenteraadslid sinds 2012 is het minste wat je van Geert Mangelschots kan zeggen dat hij politieke bagage heeft. Daarom zijn we ook blij dat we Geert kunnen voorstellen als kandidaat voor het Vlaams Parlement tijdens de verkiezingen van 26 mei 2019. Vanop plaats 23 grijpt hij de kans om de belangen van Balen-Olmen te verdedigen in Brussel.

Graag laten we Geert aan het woord: “Als jongere was ik me al bewust van mijn Vlaamse wortels. 21 jaar geleden koos ik ervoor om mij aan te sluiten bij de toenmalige Volksunie. Verantwoordelijkheid nemen om de handen uit de mouwen te steken en mijn schouders onder gezamenlijke doelen te zetten, zou een rode draad worden in mijn carrière. Door het uit elkaar vallen van de VU en het drukker worden in het beroepsleven kwam het politieke wat op de achtergrond, alhoewel ik het steeds met interesse ben blijven volgen. In 2012 kreeg ik de kans om lijsttrekker te worden bij de nieuw opgerichte lokale afdeling N-VA Balen-Olmen. Het Vlaamse karakter en rechtlijnigheid van de partij spraken me enorm aan. Daarom heb ik de oprichting van de afdeling met interesse gevolgd en heb ik ook geen moment getwijfeld toen de vraag kwam. Na het verkiezingssucces trad ik toe tot de gemeenteraad en werd fractievoorzitter. Dit mandaat werd bij de verkiezingen in 2018 verlengd door de kiezer.” Van 2015 tot 2018 hield hij zich als voorzitter van de lokale afdeling niet enkel met het politieke maar ook met het praktische deel bezig.

Naast politiek is Geert beroepsmatig bezig met het organiseren van culturele en bedrijfsevenementen waarbij het bekendste wel het straatkunstenfestival TREZART is. Hierdoor heeft hij contacten met vele ondernemers en artiesten. Daarnaast geeft hij deze kennis door aan zijn studenten als docent marketing en eventmanagement.

Aldus Geert: “Als zelfstandige binnen de cultuursector sta ik in voor het uitwerken, opbouwen en organiseren van evenementen. Zowel voor steden en gemeenten als voor bedrijven, verenigingen en organisaties. Want niets is zo belangrijk als meer leven in de brouwerij brengen en mensen op een positieve manier met elkaar in contact brengen. De koppeling tussen cultuur en ondernemen zorgt voor een uitgebreid netwerk. Als docent marketing en eventmanagement bij Syntra en Thomas More draag ik mijn ervaring over aan nieuwe generaties. Het zich op een positieve manier laten ontwikkelen van onze jeugd is belangrijk en geeft hen een grotere kans op de arbeidsmarkt.”

Vanuit zijn culturele identiteit is Geert altijd bewust gebleven van de uitdagingen die er lagen. De ondersteuning van lokale verenigingen en uitbouwen van een lokale netwerkorganisatie maar ook het versterken van de lokale economie.

Het laatste woord laten we aan Geert: “Ik sta voor de schakel tussen cultuur en ondernemen enerzijds en onderwijs anderzijds. 3 domeinen waar ik mijn weg goed ken en de nodige contacten heb gelegd. Na jarenlang me vooral ingezet te hebben op het lokale voel ik dat de tijd rijp is om een stap hoger te reiken. Het vertegenwoordigen van de belangen van Balen-Olmen en de Kempen in het algemeen in Brussel kan vele deuren (gemakkelijker) openen voor onze inwoners. Hiervoor hoop ik op jullie stem.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is