Bedankt zorgverleners - Dag van de Zorg 2019

Op 17 maart 2019, over deze onderwerpen: Gezondheidszorg en Welzijn

Elke dag zetten duizenden mensen in de zorg- en welzijnssector zich in om de juiste zorg te leveren aan de behoevende. Ze leveren de beste zorg en helpen de mensen voort waar het kan vanuit een roeping en met heel hun hart. Steeds zetten ze zich voor de volle 100% in en worden hier niet altijd voldoende voor gewaardeerd.

Onze bevolking veroudert snel. Minder mensen dragen bij aan het systeem, terwijl de groep mensen die meer zorgen nodig heeft, groeit. Doen we niets, dan wordt de factuur binnenkort onbetaalbaar en zijn we allemaal verliezers. Ziekenfondsen, ziekenhuizen, de farma-industrie, dokters en patiënten: Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen. België is koploper in belastingen, maar laat tegelijk veel mensen in nood in de kou staan. Gehandicapten, bejaarden, probleemjongeren: meer en meer mensen worden aan hun lot overgelaten. Onaanvaardbaar in een samenleving die zichzelf beschaafd noemt.

De Vlaamse en Waalse kijk op gezondheidszorg is compleet verschillend. Zo kiezen Vlamingen veel meer voor de huisarts en voor preventie, terwijl Wallonië sneller kiest voor het duurdere ziekenhuis. N-VA vindt dan ook dat we de gezondheidszorg best volledig overhevelen naar de deelstaten. Hierdoor creëren we de mogelijkheid om als Vlaanderen onze eigen prioriteiten te stellen en zowel de verzorger als de zorgbehoevende erop kunnen laten vooruit gaan.

De Dag van de Zorg wil een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en de ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. De zorg is immers één van de belangrijkste sectoren (ook economisch en op het gebied van werkgelegenheid) en heeft een groot maatschappelijk belang voor alle mensen, jong en oud.

Ook in onze gemeente zijn verschillende zorginstellingen gevestigd. Denken we maar aan de Schakel of de verschillende kinderdagverblijven, woonzorgcentra en rusthuizen. Ook wij willen van deze dag gebruik maken om ons respect naar de verzorgers uit te dragen en hen te huldigen voor hun zorgen die ze elke dag geven. Kosten noch middelen mogen gespaard worden om er voor te zorgen dat jullie je hartverwarmende taken ten vollen kunnen uitvoeren. Want daar worden we allen beter van.

In Balen zetten 2 zorginstellingen vandaag hun deuren open: Orelia Keiheuvel en Residentie de Anjers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is