Eindelijk bijsturing grote investeringsprojecten door het gemeentebestuur.

Al verschillende malen stelde onze fractie zich vragen bij de haalbaarheid van al de grote projecten in onze gemeente. De ambitie van het gemeentebestuur reikte verder dan het budget het toeliet.

Recent nog op de gemeenteraad van juni vroeg fractieleider Geert Mangelschots hoe het bestuur dit zag? En of er niet bijgestuurd moest worden. De hogere materiaalprijzen en gestegen energieprijzen zorgden ervoor dat de benodigde budgetten de haalbaarheid onrealistisch maakte met de inkomsten die onze gemeente heeft.

We zijn dan ook blij dat onze bezorgdheid gevolgd wordt en men beslist om de bouw van het lokaal dienstencentrum voor senioren uit te stellen. Wat het minst noodzakelijke project is volgens ons. We zijn wel bezorgd over het uitstellen van de uitbreiding/vervanging van de bib en kruierie. Hoofdzakelijk omdat er ontzettend veel lekkages aan het dak van de bib zijn waardoor er telkens het regent liters wateren doorsijpelen tot aan de bib ruimtes. Het gemeentebestuur geeft aan hier enkel de hoogdringende zaken te realiseren. Maar dit is dan ook echt hoogdringend als men verdere schade en kosten wil vermijden. We volgen dit op.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is