Geert Mangelschots uw Balense N-VA-kandidaat voor het Vlaams parlement.

Op 15 april 2019, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2019

Op 26 mei trekt u naar de stembus om uw vertegenwoordigers in het Vlaamse, federale en Europese parlement te kiezen. Vanuit Balen-Olmen is Geert Mangelschots uw N-VA-kandidaat. Geert staat op plaats 23 van de N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement. We stelden Geert drie vragen.

 

Hoe ziet je politieke loopbaan er tot nog toe uit?

Als jongere was ik me al bewust van mijn Vlaamse wortels. 21 jaar geleden koos ik ervoor om mij aan te sluiten bij de toenmalige Volksunie. Verantwoordelijkheid nemen, de handen uit de mouwen steken en mijn schouders onder gezamenlijke doelen zetten zouden een rode draad worden in mijn carrière. Door het drukke privéleven belandde de politiek nadien enigszins op de achtergrond. In 2012 kreeg ik de kans om lijsttrekker te worden bij N-VA Balen-Olmen. Het Vlaamse karakter en de rechtlijnigheid van de partij spraken me enorm aan. Na het verkiezingssucces trad ik toe tot de gemeenteraad en werd fractievoorzitter. Dat mandaat werd bij de verkiezingen in 2018 verlengd door de kiezer. Van 2015 tot 2018 had ik tevens de eer om voorzitter van de lokale afdeling te mogen zijn.

 

Wat doe je in het beroepsleven?

Als zelfstandige in de cultuursector sta ik in voor het uitwerken, opbouwen en organiseren van evenementen. Zowel voor steden en gemeenten als voor bedrijven, verenigingen en organisaties. Het bekendste is misschien wel het straatkunstenfestival TREZART. Want niets is zo belangrijk als meer leven in de brouwerij brengen en mensen op een positieve manier met elkaar in contact brengen. Zoals met het netwerk event Balen Connect dat ik samen met enkele partners organiseer waarbij lokale ondernemers contacten kunnen leggen op een ongedwongen manier. De koppeling tussen cultuur en ondernemen zorgt voor een uitgebreid netwerk. Als docent marketing en eventmanagement bij Syntra en Thomas More draag ik mijn ervaring over aan nieuwe generaties. Een positieve ontwikkeling van onze jeugd is belangrijk en geeft hen een grotere kans op de arbeidsmarkt.

 

Waar sta je in de politiek voor?

Ik sta voor de schakel tussen cultuur en ondernemen enerzijds en onderwijs anderzijds. Drie domeinen waar ik mijn weg goed ken en de nodige contacten heb gelegd. De ondersteuning van lokale verenigingen en het uitbouwen van een lokale netwerkorganisatie, maar ook het versterken van de lokale economie zijn thema’s waar ik me de afgelopen jaren voor inzette. Maar er is meer dan het lokale. Balen-Olmen en de Kempen verdienen ook in Brussel een duidelijke stem en vertegenwoordiging. Daar zet ik, samen met de andere Kempense kandidaten, graag mee mijn schouders onder.

 

Blijf je graag op de hoogte van de campagne van Geert?

Op de persoonlijke website van Geert kan je meer te weten komen over zijn standpunten, speerpunten, drijfveren én doelstellingen. Verder houd hij je op de hoogte omtrent het verdere verloop van zijn campagne. Wil jij graag een ijzersterke kandidaat steunen? Dan kan je hier het nodige materiaal terugvinden. Samen gaan we voor een sterkere N-VA vertegenwoordiging in Brussel. Samen voor Vlaanderen, voor vooruitgang!

https://www.geertmangelschots.be/

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is