De kracht van principes: in één vingerknip overboord

Op 11 december 2018

Opbouwen gaat niet zonder slag of stoot, hier is veel daadkracht, doorzettingsvermogen, wilskracht én voornamelijk moed voor nodig maar het afbreken hiervan lijkt veel makkelijk te gaan. Hiervoor heb je heel wat minder capaciteiten nodig, blijkt zo. Als we één ding met zekerheid weten is dat ex-staatsecretaris Theo Francken de afgelopen periode een degelijk, open en eerlijk beleid gevoerd heeft waarbij u als burger wel centraal stond. Helaas werd dit alles in één vingerknip overboord gegooid. Het menselijk beleid van de afgelopen jaren, gesteund door de regering moet blijkbaar plots nog menselijker, maar wat met onze eigen huidige bevolking?

 

‘Streng maar rechtvaardig’ worden in één klap minder geloofwaardig uit de mond van de dame die samen met deze woorden ook de deuren van het land terug open gooit? Dit zonder aarzelen, zonder nadenken? Wat zijn ze gevolgen voor ons burgers? Wat komen al deze alleenstaande mannen zonder gezin uit Gaza doen? Wat is de ballast op ons sociaal systeem? Er zijn geen extra budgetten voor onze pensioenen, verzorging voor ouderen, medicatie maar wel zonder enige aarzeling is er voldoende capaciteit voor mensen die op zoek zijn naar geluk? Wat met het geluk van onze ouders, kinderen en toekomstige kleinkinderen? Coalitiepartners die jarenlang samen het beleid hebben goedgekeurd draaien nu in een fractie van een seconde hun kar. Wat zegt dit over loyaliteit, engagement en vooral hun betrouwbaarheid?

 

En beste mevrouw De Block, we leven in anno 2018 we staan aan het voorjaar van 2019, tweets horen er nu eenmaal bij en zijn een belangrijk (politiek) communicatiemiddel geworden. Openheid weet u wel, niet meer de oude, onzichtbare achter gesloten deuren politiek. Als men Theo Francken één ding niet mag verwijten is dat hij de voeling met zijn bevolking niet kwijt is maar effectief een luisterend oor wil bieden, en jawel mevrouw De Block, ook negatieve commentaren worden niet gewist maar gehoord. De bevolking moet niet dom gehouden worden en wil op de hoogte blijven van wat er zich afspeelt. Het tijdperk dat je als politieker vanuit uw ivoren toren verheven boven het gewone volk kon regeren is gelukkig stilaan voorbij. Of toch niet? Wat is democratie als onze premier in Marrakesh namens de hele Belgische bevolking groen licht geeft? Zijn jullie de voeling met onze bevolking dan écht volledig verloren?

 

De zaken zien en benoemen zoals ze zijn is belangrijk in deze kwestie. Theo Francken voerde een beleid vanuit het wettelijk en menselijk kader, verder bouwend op het beleid van mevrouw De Block zelf waar hij steeds oppositie gevoerd heeft met fatsoen toen u aan het roer stond. Enkel werd er niet meer buiten de lijntjes gekleurd en werd de wet op de letter uitgevoerd. Ook voerde Theo Francken het aantal gerepatrieerde criminelen op en versterkte hij de controle op de legitimiteit van vluchtelingen en asielzoekers. Kortom: Goed voor de goede, streng voor de mensen die misbruik maken van ons systeem. Wat is hier zo onmenselijk aan? De personen die nadeel van deze criminele handelingen hebben ondervonden, hadden deze personen ook geen recht op een menselijk bestaan? Of werkt dit enkel in één richting?

 

Was het beleid en bij uitbreiding de N-VA racistisch? Zeker niet! Was het te laks? Zeker niet! Theo Francken en de N-VA staan voor een zachte immigratie. Inwijkelingen die willen bijdragen aan onze maatschappij en zich integreren, waarvan er vele goede voorbeelden zijn, deze mensen zijn welkom en willen we graag verder helpen. Want zij dragen ten slotte positief bij aan de goede werking van onze maatschappij. Inwijkelingen die niet willen bijdragen maar enkel komen voor het land van ‘melk en honing’ en niet willen bijdragen, maar enkel gretig gebruik willen maken van onze goede sociale zekerheid en hiernaast nog criminele feiten plegen, waar we helaas voorbeelden genoeg van zien, kunnen niet streng genoeg aangepakt worden! Of hoe legt u dit uit aan burgers die hiervan het slachtoffer geweest zijn?

 

Kordaat en rechtvaardig de problemen durven aanpakken is altijd een lijn geweest binnen onze partij. Deze willen we ook blijven doortrekken op lokaal niveau, in alle dossiers. De wetten zijn er om gerespecteerd te worden en vooral om toe te passen, dit op een uiterst correcte manier die niet voor interpretatie vatbaar is. Overtreders moeten streng maar rechtvaardig aangepakt worden. Hulpbehoevende mensen moeten degelijk en correct geholpen worden. Systemen moeten steeds worden opgesteld of aangepast zodanig deze rechtvaardig en transparant zijn. Op gemeentelijk niveau zijn er ook zaken genoeg die invloed staan van de hogere overheden maar toch een rechtstreekse weerklank hebben in onze gemeente Balen-Olmen.

 

We willen dan ook aan onze huidige federale regering vragen om de lijn van de laatste jaren te blijven doortrekken, de N-VA voorstellen verder te ontplooien en zich niet verder te verliezen in het kleinzerig politiek spel. Van mensen op dergelijk niveau verwachten we geen ongegronde lange tenen gedrag maar respect voor coalitiepartners, voormalige ministers, staatssecretarissen en vooral voor onze burgers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is