Kies kleur tegen pesten

Op 23 februari 2019

Pesten kent veel vormen: verbaal, fysiek, in levende lijve of online. Het kan kinderen, jongeren of zelfs volwassenen tekenen voor heel hun leven. In Vlaamse scholen wordt gemiddeld één kind op de vijf gepest. Bijna één kind op de 20 heeft er dagelijks mee te maken, dat zijn cijfers die je doen nadenken. Niemand vindt pesten leuk! Het is belangrijk dat iemand die gepest wordt weet dat hij of zij er niet alleen voor staat en terecht kan bij iemand vertrouwelijk.

Deze problematiek moet meer onder de aandacht gebracht worden en mag geen taboe zijn! Samen moeten we tonen dat pesten niet getolereerd wordt, dat de slachtoffers zich niet moeten schamen, dat we er zijn om elkaar te helpen, dat zowel scholen, ouders, vrienden, collega’s er zijn om te helpen!

Ook bij N-VA Balen-Olmen kiezen we kleur en staan we volledig achter de ‘Stip it’ campagne. Plaats vier stippen op je hand en ga met elke stip die je zet, akkoord met één van deze stellingen:

• Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan deelnemen.

• Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.

• Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!

• Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Het onder de aandacht brengen van deze problematiek en het zoeken naar oplossingen kan nooit genoeg gebeuren. Bewustmakingscampagnes zijn essentieel, niet voor even maar wel voor het hele leven! Ook onze parlementsleden uit de Commissie voor Onderwijs, Welzijn en Jeugd kiezen duidelijk kleur tegen pesten. Samen zetten ook zij zich dagelijks in voor deze materie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is