Naar school in Pyjama, Bednet

Op 15 maart 2019

Vandaag is het nationale Pyjama dag en mag iedereen één dag in pyjama naar school, sport, werk, enz. Dit om het systeem van Bednet te steunen. Dit is opgericht om ervoor te zorgen dat kinderen die langdurig ziek zijn deel kunnen nemen aan de lessen. Het zorgt ervoor dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze hun vrienden zien. Het verbindt het zieke kind live via internet met zijn of haar eigen klas: de klas ziet de Bednetter op het computerscherm achteraan in de klas. Via een camera die het kind van thuis kan besturen kan het kind de lessen volgen en/of met zijn klasgenoten praten.

De voordelen zijn dat de kinderen mee zijn met de les en hetgeen er in de klas gebeurt, 9 op 10 van de Bednetters gaat over naar het volgende jaar zonder te dubbelen, het kind heeft regelmatig contact met de vrienden van de klas, ze vergeten even dat ze ziek zijn, voelen zich minder alleen en het is bovenal gratis en eenvoudig.

Tijdens het kalenderjaar 2016 maakten 517 leerlingen gebruik van Bednet. In 2017 begeleidde Bednet in totaal 732 kinderen. In 2018 waren dat al 1008 kinderen. Sinds de opstart van de vzw werd Bednet al meer dan 3400 keer ingezet in 1467 Vlaamse scholen.

Ook in onze gemeente willen we kinderen aanmoedigen hier gebruik van te maken. Zo zorgen we ervoor dat ze niet geïsoleerd geraken en ondanks ziekte of ongeval toch nog deel kunnen nemen aan het sociale contact en het lesmateriaal op school.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is