Openbare fietsherstelpunten en pompen in onze gemeente

De maand juni staat in het teken van de fiets. Vanuit de gemeente worden er verschillende activiteiten georganiseerd waarbij de fiets centraal staat. Zo kan je oa je kleuter leren fietsen, zijn er bmx lessen, een fietszoektocht en nog veel meer. Ook is er de aanleg van de fiets-o-strade in onze gemeente die meer fietsverkeer zal genereren.

Het gebruik van de fiets zowel recreatief en als alternatief voor de auto kunnen we enkel toejuichen. Niet alleen het milieu, maar ook onze gezondheid en portemonnee zijn hierbij gebaat. Een degelijke fietsinfrastructuur is hierbij onontbeerlijk. Naast veilige fietspaden zou ook het plaatsen van publieke fietspompen en/of zuilen waar ook fietsherstellingsmateriaal beschikbaar wordt gesteld een mooie opportuniteit zijn om het gebruik van de fiets verder aan te moedigen. Op plaatsen waar veel fietsers passeren kunnen dergelijke zuilen pech onderweg verhelpen en een meerwaarde betekenen voor de fietser. Raadslid Kelly Van Baelen doet het voorsel op de komende gemeenteraad.


Het project “fiets voor iedereen” bestaat reeds. Hopelijk kunnen we hier in de nabije toekomst ook een “fietspomp voor iedereen” aan toevoegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is