Proactief meedenken aan de toekomst van elke Balenaar - Gemeenteraad 21/01/2019

Op 26 januari 2019, over deze onderwerpen: Vragen gemeenteraad en werking gemeente, Gemeenteraad

Een uitgestoken hand voor een nieuwe toekomst.

Vanuit onze N-VA fractie willen we graag een positief licht laten schijnen in de gemeenteraad en meeschrijven aan een welvarende toekomst voor onze Balenaars. Als kiezers verkozen jullie onze zes dynamische gemeenteraadsleden om jullie stem te zijn maar bovenal te waken over het nemen van juiste beslissingen ten voordele van onze inwoners.

Zoals reeds bekend zit N-VA in de oppositie en staan we niet aan het roer van onze gemeente maar graag varen we wel mee naar de juiste koers! Hiervoor is het belangrijk dat we volop inzetten op onze principes en waardes, de combinatie tussen het in dialoog kunnen treden en het openen van een debat zal enkel en alleen een meerwaarde zijn voor onze gemeente. Ten slotte telt ieders stem hierin, niet enkel de meerderheid maar alle partijen vertegenwoordigen de bevolking.

Kracht, vastberadenheid, enthousiasme, kennis én de wil om te luisteren creëert een gezonde dynamiek binnen onze fractie. Deze eigenschappen benutten we graag ten volle bij voorstellen die aansluiten bij onze principes. Rekening houdende dat het bestuur onze standpunten erkent!

Een eerste belangrijke stap in dit proces is de vraag die ons gemeenteraadslid Christophe Vandyck stelde op 21 januari 2019, aldus Christophe: “Vanuit N-VA hopen we met deze nieuwe gemeenteraad, en de verjonging bij zowel de meerderheid als de oppositie, dat er een open debatcultuur kan ontstaan. Dit zal een positief gevolg geven aan de progressieve werking tussen meerderheid en oppositie. Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking de inwoners van Balen ten goede zal komen. Wij kijken alvast uit naar een positieve samenwerking en hopen dit ook terug te zien in het nieuwe huishoudelijk reglement.”

De meerderheid reageerde alvast voorzichtig positief. We hopen dan ook dat men in de toekomstige gemeenteraden het debat wil aangaan zodat ook onze mening en ideeën aanhoort worden en meegenomen worden in de besluitvorming.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is