Uit de regering geduwd

Op 9 december 2018
persconferentie marrakesh

Uit de regering geduwd

Ook wij als lokale afdeling betreuren de beslissing van de premier en de andere coalitiepartners om zonder consensus het Marrakesh pact goed te keuren en op deze manier de NVA uit de regering te zetten.

Op deze manier leggen de overige regeringspartijen hun wil op aan de NVA, in een principieel zeer belangrijk dossier en drukken zonder pardon dit akkoord door.

Ook ongezien is de gretigheid die de partijen tonen om op de kar te springen tegen onze partij, terwijl ze zelf de mening van een groot deel van het volk naast zich neerleggen.

Politiek is naast het maken van beleid en besturen ook het maken van compromissen. Het betreurt ons om te moeten zien dat ondanks de terugkerende constructieve regeringsdeelname van de NVA, men niet bereid blijkt om ook in dit geval een compromis te maken. Ondanks voorstellen van onze voorzitter.

 

Desondanks willen wij de daadkracht en standvastigheid loven van ons partijbestuur, parlementsleden en onze regeringsleden.

De manier waarop men bleef doorgaan om een correcte oplossing te zoeken en de wil van een groot deel van de Vlamingen te verdedigen is bewonderenswaardig. Ondanks dat men met de rug tegen de muur stond.

 

Het hebben van principes is een belangrijk goed. Het volgen van deze principes is nog belangrijker. Het niet verloochenen van deze principes is het belangrijkste.

 

Het is goed om te weten dat de NVA tegen de stroom in durft zwemmen om zo de mening van de bevolking te verdedigen.

Het is goed om te weten dat de NVA niet hopeloos vasthoudt aan postjes en macht en zich in allerhande bochten wringt om dit toch maar te behouden.

Het is goed om te weten dat de NVA vasthoudt aan zijn principes zodat de Vlamingen weten waar de partij voor staat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is