Uitbouw van sportieve en attractieve ontwikkelingen voor jong en oud in onze gemeente - Christophe Vandyck

Op 21 januari 2021, over deze onderwerpen: Toerisme, Vragen gemeenteraad en werking gemeente

Jammer genoeg overheerst de Coronacrisis al bijna een jaar eenieders leven. In deze periode zijn we allen opzoek gegaan naar mogelijkheden om in de beperkte bewegingsruimte die de “Coronacrisis” ons allen laat, te bewegen, sporten, wandelen … kortom recreatief bezig te zijn….

Onze gemeente heeft immers enkele prachtige natuurgebieden, waar onze naburige gemeentes terecht jaloers op zijn.

Doorheen de jaren heeft Balen al uitgeblonken met enkele prachtige wandelroutes die uitgeroepen werden als mooiste wandeling van de provincie Antwerpen. Deze routes zijn veelal in samenwerking met Natuur en Bos uitgestippeld en bewegwijzerd.

Ook hebben we met de Keiheuvel een trekpleister voor jong en oud.

De laatste jaren en maanden zijn er op maat van onze kleinste inwoners leuke wandelingen gecreëerd en uitgewerkt. (keimannetjeswandeling, Wellie weg, Winterzoektocht, Rondje scheps,..)

Echter zien wij met onze fractie nog heel wat opportuniteiten om onze natuur voor jong en oud nog attractiever te maken en mensen in beweging te krijgen. Er is een groot potentieel in onze gemeenten voor verscheidene vormen van recreatie in de natuur.  Kinderwandelingen, sportieve wandelingen, natuurwandelingen, educatieve wandelingen, natuurlopen, mountainbiken, enz.  Dit in samenwerking met toerisme, Keiheuvel, Natuur en bos, VVV en eventuele verenigingen en scholen.

 

Welke zaken heeft het gemeentebestuur gepland, om het recreatief gebruik van onze gemeente te optimaliseren en te coördineren voor alle leeftijdsgroepen en wijken van onze gemeente?

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is