Van woorden naar daden: N-VA maakt werken opnieuw aantrekkelijk.

Op 13 januari 2019, over deze onderwerpen: Financiën

Het resultaat van de taxshift, dat zien we vanaf januari op onze loonbrieven. De laagste inkomen gaan er het meest op vooruit. Dat is sociaal én maakt werken opnieuw een stuk aantrekkelijker. De taxshift dat is meer nettoloon én meer jobs. Dit dankzij voormalig minister Johan Van Overtveldt.

We lichten je het graag even toe: Een ‘taxshift’ is kortweg een belasting verschuiving. Dit wanneer je een nieuwe belasting invoert of een huidige verhoogt om dan meteen een andere te verminderen of te schrappen. De N-VA is resoluut voorstander van een verschuiving van de lasten op arbeid. Bijvoorbeeld op consumptie of milieuvervuiling maar niet van een belasting die de totale belastingdruk enkel doet toenemen.

Door te kiezen voor een verschuiving van de last op arbeid, een oud zeer in België, wordt er meer koopkracht gecreëerd en wordt het financieel interessant voor werkgevers om zich in ons land te vestigen of mensen aan te werven én aan het werk te houden. De bedrijven krijgen hierdoor wat meer ademruimte. Ook onze werknemers voelen dit en zien het positief resultaat op hun loonbrieven. Met andere woorden: dit jaar houden we meer nettoloon over.

Ook in 2019 komt er netto elke maand zo’n 102 euro bij (uitgaande van een loon van 3300 euro bruto), wat neerkomt op 1224 euro netto per jaar. Voor de minimumlonen is dit bedrag zelfs nog groter, namelijk 146 euro per maand (uitgaande van een loon van 1500 bruto) wat neerkomt op 1752 euro per jaar!

Eindelijk werden daden omgezet naar woorden! Een maatregel die al jaren niet mogelijk was. Wil je hier graag meer over weten? Dan hebben wij goed nieuws! Voormalig minister Johan Van Overtveldt komt in hoogst eigen persoon onze Balenaars toespreken op onze lokale nieuwjaarsreceptie van N-VA Balen-Olmen, zondag 20 januari 2019 vanaf 15.00u te PC Balen - zaal 2.


Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is