Weyts investeert € 1.172.595,41 in de Vrije basisschool Balen Centrum

Op 23 december 2019

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert €105 miljoen in 185 schoolbouwprojecten. Het leeuwendeel van de investering gaat naar grote werken, zoals een volledige nieuwbouw. De rest van het bedrag gaat naar kleinere verbouwingen en renovatiewerken die bestaande gebouwen moderniseren en duurzamer maken. Zo kunnen 40 scholen ook fors besparen op hun energiefactuur.

“We investeren deze regeerperiode in totaal een half miljard euro in schoolinfrastructuur”, zegt Weyts. Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden. Het geld gaat naar 23 scholen in Vlaams-Brabant, 30 scholen in West-Vlaanderen, 36 scholen in Oost-Vlaanderen, 6 scholen in Limburg, 74 scholen in de provincie Antwerpen en 6 scholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zo gaat er bijvoorbeeld € 1.172.595,41 naar de Vrije basisschool Balen Centrum voor de uitbreiding van de schoolgebouwen.

“Wie inzet op de kwaliteit van ons onderwijs, moet ook inzetten op de infrastructuur van ons onderwijs”, zegt Weyts. “Ik ben blij dat ik vlak voor Kerst nog goed nieuws kan brengen aan deze 185 scholen, verspreid over heel Vlaanderen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is