Veiligheid (politie en brandweer)

 

N-VA Balen-Olmen heeft al meermaals haar bezorgdheid geuit over de brandweerhervorming.

Niet enkel voor de lokale brandweerlieden en het statuut van de vrijwillige brandweer, welke in Balen ongelooflijk werk verrichten, maar ook naar de meerkost van deze hervorming voor lokale initiatieven.

Vanuit de brandweerzone wordt er geschreven aan een nieuwe reglementering voor de evenementen. Toen we op de gemeenteraad van oktober vanuit onze fractie de vraag stelden wat de consequenties zouden zijn voor de evenementen die momenteel in Balen georganiseerd worden, kregen we van burgemeester Leysen te horen dat dit géén financiële meerkost met zich mee zou brengen. Hij beloofde tevens dat lokale evenementen niet moeten opdraaien voor de brandweerhervorming.

N-VA Balen – Olmen staat absoluut voor veilige evenementen maar we willen niet dat elke organisatie in Balen een extra factuur voorgeschoteld krijgt.

Dit zou het einde van vele organisaties betekenen, en dit kan toch echt niet de bedoeling zijn!

 

Als we niet opletten resulteert dit in het feit dat enkel nog gemeentelijke evenementen zullen overleven. De meerkost van het brandweerfactuur zal doorgerekend worden in de gemeentebegroting  en dus aan ieder van onze inwoners.  Hiermee gaan wij niet akkoord!

 

Vanuit onze fractie willen we duidelijke reglementen voor de organisatie van veilige evenementen

De brandweerhervorming mag niet leiden tot een verhoging van factuur van evenementen!

Nieuws over dit onderwerp